Részletes termékleírás


ENTEROSGEL®

TELJES TESTFERTŐTLENÍTÉS

egyedi orvostechnikai eszköz

Megbízhatóan pusztítja az E-Coli baktériumokat, és a bélfertőző kórokozókat

 

 

 

A test méregtelenítése - tisztítása

Az ENTEROSGEL® egy védő, méregtelenítő termék olyan emberek számára, akik a civilizációs hulladék termékekkel szennyezett környezetben - elsősorban nagy városokban és ipari központokban - élnek, vagy dolgoznak. A termék sikeresen alkalmazható mérgezések esetén, pl. nehézfémek, rádionuklidok és más káros anyagok testből történő eltávolítására.


A nem megfelelő életvitel, az ipari hulladék termékek hatásai, a környezetszennyezés - mind a szervezet immunfunkcióinak romlásához vezet és elősegíti a mérgek (méreganyagok) és más káros anyagok felgyülemlését. A mérgek által befolyásolt szervezet a közömbösítésre összpontosít, ami az anyagcserét terheli - és szélsőséges esetekben - annak összeomlását eredményezheti. Az érintett személyek azonban ténylegesen kezelhetik e betegség okait.
Az
ENTEROSGEL® - a test tisztító kezelése - kiküszöböli a testre a belső és külső környezetből ható mérgező melléktermékek által okozott túlzott megterhelést, normalizálja a túlterhelt anyagcserét és segít megszabadulni a testnek a nem kívánatos anyagoktól.

Eredetileg az ENTEROSGEL®-t katonai célokra használták. Később a katonai egészségügy, a kezelő és megelőző intézetek szakemberei az alábbi szabályokat határozták meg az ENTEROSGEL® használatára:

· Alkalmazza 6 havonta az ENTEROSGEL®-t a szervezet megtisztításához, az immunitás fokozásához és a betegségek kialakulásának megakadályozására.

· Használja az ENTEROSGEL®-t műtéti beavatkozások előtt a pre-operatív előkészítés részeként, illetve a poszt-operatív időszakban az anyagcsere rendszer mérgező termékeinek a testből történő gyors eltávolításához.

· Az ENTEROSGEL® a szervezet méregtelenítése céljából más gyógyszerterápiával együtt adagolható.

  

Allergiára, ekcémára, bőrgyulladásra és más bőrproblémára

A test felszíne - a bőr - gyakran tükrözi a gyomor- és a bélrendszer rendellenességeit. A bőr jelezheti például - az elsősorban a gyomor- és bélrendszert befolyásoló - élelmiszer allergia következményeit. Hasonlóképpen a pattanások és bizonyos bőrkiütések is a test anyagcsere rendellenességeihez kapcsolódnak.


A gyomor- és bélrendszer nyálkahártyájának károsodásával járó patológiai folyamatok allergiás állapotok kialakulásához vezethetnek. A pattanások és más bőrkiütések előfordulásakor kenőcsöket és egyéb külsőleg használt termékeket alkalmaznak, melyek sokkal inkább a betegség következményeivel, semmint annak okával szállnak szembe. Éppen ezek az olyan esetek, amikor az
ENTEROSGEL®, - mint a testet tisztító kezelés,- alkalmazandó. Az ENTEROSGEL® felülete megköti mind az élelmiszer-, mind pedig a nem élelmiszer eredetű allergéneket, minek révén csökken az antigén terhelés.

Az ENTEROSGEL® térbeli szerkezete egy lyukacsos „szivacshoz” hasonlítható, ami megköti a szervezetben lévő allergén molekulákat és más káros anyagokat. Mikor a „szivacs” keresztülhalad az emésztő csatornán, megköti ezeket a káros anyagokat, majd a vastagbélen keresztül, a széklettel kiürül. E mechanizmus fontos aspektusa az a tény, hogy a „szivacs” nem lép semmiféle kémiai reakcióba a testben, vagyis nem játszik szerepet semmiféle anyagcsere folyamatban.

Az ENTEROSGEL® szerves szilikon alapú, amely - fizikai-kémiai tulajdonságai tekintetében hasonlít a szénre. Ezért fogadja jól a test. Megkötve a káros anyagokat az emésztő csatornában a termék elvégezte feladatát és természetes úton a WC csészébe ürül. Térjünk vissza a pattanás és bizonyos más ekcémaformák példájához. Mikor a szervezet a fent említett módon megszabadul a méregterheléstől, megszűnik a viszketés és a bőr kitisztul.

Ily módon az ENTEROSGEL® segíthet a különböző allergiás bőrproblémák (atopiás bőrgyulladás, seborrhoeás bőrgyulladás, akut és krónikus csalánkiütés), nem-allergiás bőrproblémák, napégés és pattanás esetén.

Természetesen nem minden bőrprobléma gyógyítható ezzel az eljárással. Valamennyi betegség esetén szükség van orvosi konzultációra, mivel minden kezelés során kívánatos az anyagcsere normalizálása, a májra és a vesékre ható anyagcsere terhelés csökkentése. Ilyen tekintetben az ENTEROSGEL® jelentős és orvosilag ártalmatlan segítséget nyújt. Támogatja a szervezetet, segítséget nyújt a betegség által okozott problémák önálló és természetes megoldásához.

 

Mérgezésekhez, hasmenéshez és gyomor-, bélrendszeri problémákhoz

Becsomagolta már a búvárszemüvegét, a békauszonyokat és a fürdőruhát? Csomagoljon be még valami nélkülözhetetlen dolgot az utazáshoz - az ENTEROSGEL®-t. A hirtelen éghajlatváltozás, a táplálkozás (pl. exotikus konyha, saslik, kebab, vagy exotikus gyümölcsök stb.) ivási szokások (sör, koktélok) a túlzott étkezéssel párosulva valóban fenyegetést jelentenek az emésztőtraktus szerveire, amit nem mindenki tud kezelni. És itt segít az ENTEROSGEL®. Ezért legyen része az ENTEROSGEL® minden házi elsősegély készletnek és minden uticsomagnak.


Az
ENTEROSGEL® shock dózisa segít a méreganyagok leküzdésében. Az ENTEROSGEL® minden káros anyagot megköt a testből és a megkötött anyagokat természetes úton a WC csészébe juttatja. Az ENTEROSGEL® kényelmet nyújt, „öt-csillagos” elhelyezést biztosít a béltraktusnak nyaralás alatt.

 

Felgyorsítja az alkohol lebontását

ENTEROSGEL® MINDEN ÜNNEPLÉS UTÁN ÉS REGGEL!


Az
ENTEROSGEL® kiszállítja az alkoholt és annak bomlástermékeit a szervezetből, anélkül, hogy az egészségre kedvező anyagokat befolyásolná.

Nem elfedi az alkoholt és annak szagát, hanem ténylegesen eltávolítja azt a vérből, a béltraktusból és a leheletből.

Vegyen be 3 evőkanál ENTEROSGEL®-t a buli után, majd másnap reggel.

Ezzel megvédi szervezetét az alkohol káros hatásaitól - a másnaposságtól, a fejfájástól és a lelassult reakcióktól. Jelentősen csökken a májra és más szervekre ható terhelés is.

Mindig legyen önnél ENTEROSGEL®, hogy mindenkor valami extra védelmet kapjon!

 

Az antibiotikus kezelés megfelelő kiegészítése

Az antibiotikumok a patogén organizmusok által okozott betegségek kezelésére szolgálnak. Antibiotikumok alkalmazásakor nemcsak a mikrobák - a betegség kórokozói - hanem a normál bélmikroflóra is károsodik. A mikroflóra sérülésekor a méreganyagokat tartalmazó részecskék a béltraktusban összegyűlnek, azokat a vér megköti, vagyis a test méregterhelése tovább növekszik.


Ez a fő oka az általános fizikai és szellemi gyengeségnek, amikor valaki nem érzi jól magát és a szexuális funkciói is csökkentek. Az
ENTEROSGEL® itt is segít. Ez egy kötőanyag, egy sajátos „szerves szilikon szivacs”, mely megköti a káros mikrobákat és mérgeket a béltraktusban és kivezeti őket a szervezetből, mialatt minden szükséges erjesztő anyag és vitamin megmarad a szervezetben. Az ENTEROSGEL® használatakor a hasznos mikroflóra gyorsan regenerálódik a béltraktusban. Az emberek visszanyerik erejüket, hangulatuk javul és bőrük tisztul. És még egy részlet: Az ENTEROSGEL® nem kötődik meg a szervezetben, az minden maradvány nélkül eltávozik, ennél fogva nem lehet túladagolni.

 

Növeli a szervezet immunitását

Az ENTEROSGEL® azzal az egyedi képességgel rendelkezik, hogy szelektíven köti meg a gyomor-bélrendszeri nyálkahártyát károsító mérgező vegyületeket és vezeti ki azokat a testből. Ezáltal segít helyreállítani a nyálkahártya immunfunkcióját és normalizálni a patogén mikroorganizmusok életképességét gátló antitestek koncentrációját.


Mi is az emberi test legnagyobb immunszerve? A béltraktus. Valójában igaz, hogy a bél nyálkahártya felszíne védi a szervezet belső környezetét az idegen proteinek bejutásától, a mérgező anyagoktól és a fertőző betegségeket előidéző kórokozóktól, amelyek a bél hámszövet sérülése esetén támadják a belső környezetet. A nyálkahártya által nyújtott immunvédelem korlátozza a baktériumok, a mikroorganizmusok és a káros vegyületek behatolását. A nyálkahártya védelmét a nyálkahártya felületén jelenlévő antitestek biztosítják. Érdekes tudni, hogy ezek az antitestek nagyobb koncentrációban jelennek meg a nyálkahártyán, mint a vérben. Az antitestek a káros anyagokhoz, a kórokozókhoz kötődnek a béltraktus üregében. E kölcsönhatás eredményeként a kórokozók és a káros anyagok nem hatolnak át a nyálkahártyán és elpusztulnak. Ezek a folyamatok a test gyors-reakció rendszeréhez tartoznak. A folyamat a következő: az egész nyálkahártyát sűrűn átfonják a nyirokedények, amelyek a test minden részére elvezetnek, és azonnal továbbítják az információt, hogy „egy agresszor jelent meg”. Említésre méltó az is, hogy a test csak akkor termel immunanyagokat, ha azokra valóban szükség van.

Az ENTEROSGEL® helyreállítja a bélnyálkahártya regeneráló képességét.[1]

A) Bél nyálkahártya ENTEROSGEL® kezelés előtt. Legyengült mikrokeringés miatti nyálkahártya sérülés.

A) Bél nyálkahártya ENTEROSGEL® kezelés után. A mikrokeringés helyreállt. Nyálkahártya sérülés nem figyelhető meg. A hámszövet regeneráló képessége helyreállt.

 

SZAKÉRTŐI TÁJÉKOZTATÁS

Fogyasztók részére

Összetétel: polimetilsziloxán hidrogél 70%, tisztított víz 30 %

Az ENTEROSGEL® egy gyógyszerkészítmény, egy enteroszorbens, mely kivezeti a testből a káros anyagokat. Hasonlít egy „kis szivacshoz”, mely olyan méretű pórusokat tartalmaz, melyek megfelelnek a káros anyagok molekulaméretének. A termék hasznos anyagokat nem köt meg.

Fontos tényező, hogy az ENTEROSGEL®-t az emésztő és a bélrendszer (gastrointestinalis) rendszer nyálkahártyája nem köti meg. Az ENTEROSGEL® természetes módon halad keresztül a bélcsatornán, megköti a méreganyagokat, a káros baktériumokat és vírusokat és 7 óra múlva távozik a szervezetből. Az ENTEROSGEL® hatását klinikailag igazolták; a termék segít mind a szokásos bélproblémák - élelmiszermérgezés, másnaposság megoldásában, mind pedig a súlyos szisztémás betegségek, allergiák és más - a testet mérgező állapotok kezelésében. Ezek a tulajdonságok, melyeket több mint 15 éves időszak megfigyelései igazoltak, - tették a háztartási elsősegély csomag valódi családi termékévé.

Orvosok részére
Az
ENTEROSGEL® egy természetes, szilikon-alapú készítmény a mérgező anyagok szervezetből történő eltávolítására, a mikrobiocenosis beszabályozására, valamint a nyálkahártya hámszövet és más testszövetek regenerálására. Magas biokompatibilitást mutat. Az Enterosgel az alábbi tulajdonságokat ötvözi:

Megkötés és méregtelenítés
Az
ENTEROSGEL® szilárd, pórusos, szemcsés szerkezetű (szivacshoz hasonló), olyan meghatározott pórusméretekkel, amelyek csak a közepes molekula tömegű mérgek megkötését és eltávolítását teszik lehetővé: úgymint a mérgező vegyületek, a fehérje lebomlás termékei, a bilirubin, a koleszterin, a karbamid és a kreatinin. Nem igen befolyásolja a mikroelemeket és más hasznos anyagokat.

Baktericid hatás
Pusztítja a patogén mikroorganizmusokat a gyomor- és bélcsatornában és a nemi szervekben (alkalmazáskor). Eltávolítja a mikroorganizmusok bomlástermékeit és élettevékenység termékeit. A gramm negatív és gramm pozitív mikrobákat és a Candida gombákat megköti és elpusztítja. A termék megkötő és pusztító mechanizmusa nem veszi célba a bélrendszer szaprofita mikroflóráját (lactobacilus, bifidobaktériumok stb.) Az eubiotikus mikroflórával ellentétben (laktobacillus, bifidobaktériumok) a patogén mikroflóra nem mutat affinitást a béltraktussal szemben, ami megvédi attól, hogy az
ENTEROSGEL® felületén, fiziológiai úton távozzon a testből és megakadályozza a disbakteriosis tüneteket. Az ENTEROSGEL® megköti és eltávolítja a rotavírusokat.

Nyálkahártya regenerálás
A mikroflóra élettevékenységének mérgező termékei megkötése révén, - ami a gyomor- és bélcsatorna hámrétegét károsítja,- valamint az elégtelen anyagcsere termékek megkötése által az
ENTEROSGEL® ideális feltételeket teremt a nyálkahártya regenerálódásához.

Elősegíti a bélnyálkahártya hámszövet immunvédelmét.
A bélrendszer belsejében, a védelmet szolgáló A immunoglobulin koncentrációja növekszik, ezáltal a nyálkahártya felszíne védetté válik a mikroorganizmusok testbe jutásával szemben.

Gátolja az endotoxin agressziót
Az
ENTEROSGEL® használatával csökken a Gram negatív baktériumokban jelen lévő endotoxin (lipopolisacharid) koncentráció. A testben lévő túlzott mennyiségű endotoxin számos patológiai folyamatot súlyosbít.

Visszafordíthatatlanul megköti az alkoholt és annak bomlástermékeit
Az
ENTEROSGEL® használata nemcsak hatékonyan köti meg az alkoholt és bomlástermékeit a gyomor-, bél traktusban, de csökkenti a véralkoholszintet is, mivel az alkoholt és annak bomlástermékeit a vérből a bél belsejébe szállítja vissza. Az ENTEROSGEL® a bél belsejében megköti azokat és megakadályozza újra kötődésüket. Ezen kívül az ENTEROSGEL® használata lehetővé teszi a szervezet szisztémás mérgeződésének csökkentését, ami az alkohol mérgezettség mellett növekszik, valamint csökkenti a májra és más szervekre ható méregterhelést.


HASZNÁLATI TÁJÉKOZTATÓ

Használat: a termék a test méregtelenítésére szolgál; a gyomor- és béltraktuson áthaladva megköti a közép-molekuláris méreganyagokat, a patogén baktériumokat és allergéneket és eltávolítja azokat a testből. A termék maga nem kötődik meg. Javítja a szervezet immunitását, enyhíti a különféle betegségek súlyosságát, különösképpen a fertőző hasmenését és más gyomor-, bélrendszeri rendellenességeket és allergiás állapotokat, felgyorsítja a sebek gyógyulását, megfelelő kiegészítése az antibiotikus kezelésnek és elősegíti az alkohol lebomlását.

Adagolás: felnőtteknek - 1 evőkanál (kb. 15 gr) napi 1-3 alkalommal; 5 év feletti gyermekeknek - egy púpozott kávéskanál (5-10 gr) napi 1-3 alkalommal. A termék 1-2 dl vízzel keverhető, vagy étkezés előtt 1,5-2 órával, vagy étkezés és gyógyszerelés után 2 órával, folyadékkal vehető be. A javasolt alkalmazási időtartam 7-14 nap. A napi adagot ne lépje túl. Nagyobb adag alkalmazását, vagy hosszabb kezelési időtartamot az orvossal kell megbeszélni. A termék kinyomásakor először egy kevés folyadék jelenik meg.

Mellékhatás: nem jeleztek.
Tárolás: Zárt tubusban 4-25 C fokon tárolja.
Óvja a fagyástól!
Felbontás után 30 napon belül használja fel.
Lejárati idő: lásd a csomagoláson.
Csomagolás: 225 grammos tubusban.
Orvosi eszköz
+4 °C fok alatti hőmérsékleten ne tárolja.
Felbontás után védje a kiszáradástól.
Ne fagyassza.
225 grammos tubus

 

ORVOSOKNAK


Az
ENTEROSGEL® eltávolítja a testből az exogén és endogén eredetű káros anyagokat. Elősegíti a bél mikrobiocenosis helyreállítását és a nyálkahártya regenerálását. 

Az ENTEROSGEL® széles indikációs spektruma különféle betegségek kialakulásánál megfelelő a gyomor-, bél traktus számára:

GASZTROENTEROLÓGIA - peptikus és nyombél fekélyek, irritábilis vastagbél szindróma, vastag és vékonybél gyulladásos megbetegedései, felszívódási zavar, a bél mikroflóra károsodott természetes összetételével kísért patológiai állapotok.

FERTŐZŐ BETEGSÉGEK - vírusos és bakteriális bélgyulladás, enterocolitis, vastagbélgyulladás, különböző típusú gastroenteritis (szalmonellózis, dizentéria, rotavírusos gastroenteritis) különböző típusú vírusos hepatitis.

ALLERGOLÓGIA - atopikus bőrgyulladás, akut és krónikus csalánkiütés, hörgő asztma, orrnyálkahártya allergiás gyulladása, élelmiszer allergiák.

NEFROLÓGIA - akut és krónikus veseelégtelenség, dismetabolikus nefropatia

TOXIKOLÓGIA - ételmérgezés, alkohol, vegyi anyagok, aromás szénhidrogének, nehéz fémsók által okozott mérgezés.

SZÜLÉSZET ÉS NŐGYÓGYÁSZAT - terhességi mérgezés, placenta rendellenességek, akut és krónikus vírusos, bakteriális és gombás hüvelyi fertőzések.

FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK
Az
ENTEROSGEL® gömbölyű szerkezetű (szivacsszerű szerkezet)

Az ENTEROSGEL® szilárd formájú pórusos szerkezet, meghatározott pórusméretű térben elrendeződött szerves szilikon mátrixszal, mely a közepes molekulák megkötésére alkalmas. Ez biztosítja az Enterosgel említett megkötő és méregtelenítő tulajdonságait, valamint szelektív működőképességét.

Az ENTEROSGEL® elektronikus mikroszkóppal készült mikrofényképe. 

Az emésztő traktuson áthaladva a termék megköti a különböző típusú endogén és exogén mérgező anyagokat, beleértve a baktériumokat, a bakteriális mérgeket, antigéneket, élelmiszer allergéneket, gyógyszereket és melléktermékeiket, a nehéz fémsókat és az alkoholt, és eltávolítja azokat a testből. A termék bizonyos metabolikus termékeket is megköt, pl. a túlzott mennyiségű bilirubint, karbamidot, koleszterint és zsírszerű anyagokat, valamint az endogén mérgezés kialakulásáért felelős metabolitokat.

Az ENTEROSGEL® eltávolítja a testből az aromás szénhidrogéneket és származékaikat, a szerves oldószereket és más ipari mérgeket, valamint radionuklidokat.

Az ENTEROSGEL® a vitaminok és nyomelemek megkötését nem gátolja és segít a legyengült természetes bélmikroflóra helyreállításában. Nem befolyásolja a bél perisztaltikus tevékenységét.

Az ENTEROSGEL® elpusztítja a gyomor- béltraktus patogén mikroflóráját és megköti az alábbi patogéneket: Salmonella, Shigella, klebsiellae és más Gram negatív és Gram pozitív mikroorganizmusok és Candida gombák. Az ENTEROSGEL® nem pusztítja el a béltraktus normál, természetes mikroflóráját. Az ENTEROSGEL® mikroflórára gyakorolt szelektív hatását az a tény magyarázza, hogy szemben a patogén mikroflórával, a normál mikroflóra nagy affinitással rendelkezik a bél nyálkahártyával szemben, így ahhoz szorosan tapad. Az ENTEROSGEL®-lel kialakuló elektrosztatikus kölcsönhatás eredményként a patogén mikroflórában zavar keletkezik és részecskéi a megkötő felületen kötődnek meg.

Az ENTEROSGEL® megköti és eltávolítja a vírusokat (rotavírus, cytomegalovírusok és egyebek).

Az ENTEROSGEL® eltávolítja az allergéneket. A nem teljes allergének az ENTEROSGEL® pórusos szerkezetében maradnak. A teljes allergéneket az ENTEROSGEL® felülete megköti, ez védi őket az emésztő traktusból történő eltávozástól és csökkenti a testre ható esetleges, potenciális allergiás hatásokat.


AZ
ENTEROSGEL® HASZNÁLATA AZ ORVOSTUDOMÁNYBAN

Az ENTEROSGEL® gyógyhatása azon a képességen alapszik, hogy képes megkötni a nyálkahártya hámszövetet károsító anyagokat. Ez a nyálkahártya védőgát regeneráló folyamatának normalizálódását és számos betegség rövidebb kezelését eredményezi. Az ENTEROSGEL® használata révén az első kezelések hatása hamarabb megmutatkozik. Számos esetben ez 3-6 napos kezelés után jelentkezik.

A. ENTEROSGEL®t nem használó egyéneknél talált eredmények

A károsodott mikrokeringés miatt nyálkahártya ödéma jelentkezik; szemmel láthatóak a nagy és mély erozív természetű sérülések, valamint a kisebb, többszörös vérzések. Az oszlopos hámszövet és más sejtek ultra szerkezete jelentősen gyengül. A mitotikus index 1.4-szeresére csökken, ami a sérült hámsejtek csökkent proliferációját és regenerálódását tanúsítja.

B. ENTEROSGEL®t használó egyéneknél talált eredmények

A mikrokeringés áramlási szerkezete fennmarad. A disztrofikus eltérések kevésbé hangsúlyozottak, a hámsejtek hámlása nem mutatkozik.

GASZTROENTEROLÓGIA
Az
ENTEROSGEL® alkalmazása nyombél fekélyek esetén hatékonyan segít felszámolni a Helicobacter pílorit. Bél disbiosisban az Enterosgel 10-12 napon belül normalizálja a mikroflórát.

Az ENTEROSGEL® javítja a beteg szubjektív közérzetét, csökkenti a fájdalmas gyomortüneteket és a láz időtartamát és normalizálja a gyomor-, béltraktus motilitását.

Az emésztő traktust érintő gyulladásos folyamatokban és erózív fekélyeknél az ENTEROSGEL® gyorsítja a javulási és regenerációs folyamatot a nyálkahártyában.

SEBÉSZET
Akut sebészeti eljárásoknál a bél megkötési teljesítmény az
ENTEROSGEL®-lel duplán csökkenti a hasüreg mikrobás fertőzését és csökkenti a bél bénulását. A műtété utáni komplikációk száma jelentősen alacsonyabb.

FERTŐZŐ BETEGSÉGEK
A bélfertőzéses eseteknél egynapos kezelés mellett normalizálódik a hőmérséklet; a második napon normalizálódik a székletürítés. Vírusos hepatitis esetén pozitív hatások mutatkoznak, úgymint a jobb közérzet és étvágy, a bőrviszketés és a gyengeség csökken, az 5-7 napon a bilirubin és aminotranszferaz koncentrációk csökkennek.

ALLERGOLÓGIA
Atopiás bőrgyulladás és más bőr allergiák esetén az
ENTEROSGEL® alkalmazásának megkezdése utáni 1-2 napon már pozitív hatás mutatkozik. A terápiás kezelés átlagosan 6-13 napig folytatódik. Az ENTEROSGEL® bevonása a hörgőasztma komplex terápiájába segít csökkenteni az állapot súlyosságát, megakadályozza annak romlását, meghosszabbítja az újabb előfordulások közötti időszakot, normalizálja az immunológiai tényezőket és a külső légzésfunkciót.

NEFROLÓGIA ÉS UROLÓGIA
A veseelégtelenség komplex kezelésében az
ENTEROSGEL® alkalmazása nemcsak a mérgezési tünetet kezeli hatékonyan, hanem a betegség más jeleit is - hasi, vizeletürítési szindróma és hőmérséklet reakciók. Az ENTEROSGEL®-lel történő kezelés eredményeként mindig csökken a test mérgezéses és metabolikus terhelése. Az ENTEROSGEL® használata hozzájárul a nefrológiai betegek és a bonyolult veseelégtelenségben szenvedők acidózis és azotémiás értékeinek csökkentéséhez. ENTEROSGEL® alkalmazásakor a kezelés 10 -12 napjára a kreatinin és karbamid értékek mintegy 1.7-2.2-szeresre csökkennek, a vér hidrogén karbonát potenciálja csökken és javul a vese ammónia termelése.

MEGKÖTÉSI, MÉREGTELENÍTÉSI TULAJDONSÁGOK
Az
ENTEROSGEL® szelektíven hat és nagy megkötő képességgel rendelkezik. Elsősorban a középméretű molekula tömegű mérgező anyagokat köti meg. Nem okozza a nyomelemek, a kalcium, a vitaminok és más hasznos anyagok hiányát.

MIKROBIOCENOSIS NORMALIZÁCIÓ
Az
ENTEROSGEL® pusztítja a patogén mikroorganizmusokat, csökkenti az élettevékenységek során termelődő exogén és endogén méreganyagokat és a mikroorganizmusok pusztulását. Segíti a normál mikroflóra helyreállítását.

AZ EMÉSZTŐCSATORNA NYÁLKAHÁRTYÁJÁNAK HELYREÁLLÍTÁSA
Az
ENTEROSGEL® sejtvédő hatást mutat. Védi a nyálkahártyát a kémiai és mechanikai hatásoktól. Helyreállítja a nyálkahártyát, a nyálkahártya mikrokeringését és fiziológiai termelődését. Segít a nyálkahártya immunvédelmének helyreállításában, normalizálja a kiválasztott A immunoglobulin szintjét.

BIZTONSÁG
Az
ENTEROSGEL® a vérben nem kötődik meg, nem mérgező, szilárd szerkezetű, kémiailag semleges, nem kötődik a nyálkahártya felszínhez és ellentétben a finom diszperziós kötőanyagokkal a test szövetei nem kötik meg. Az ENTEROSGEL® 7-8 órán belül távozik a szervezetből a megkötött anyagokkal együtt. Az ENTEROSGEL®-lel történő hosszú távú kezelés nem okozza a béltraktus erőtlenségét.

A TERMÉKET TERHES ASSZONYOK ÉS GYERMEKEK IS HASZNÁLHATJÁK.